Spelers : Katinka, Annemieke, Anja, Marinthe, Lindy en Remco / Mark

Annemieke

Annemieke Hereijgers ⋄ fluit

“‘Ik wil dit doen!’ zei ik vrolijk tegen mijn ouders. Ik deed met twee handjes naast mijn hoofd alsof ik een dwarsfluit vast­hield. Ik was nog te klein om de naam van het instrument te kennen. Nu speel ik al ruim twintig jaar dwarsfluit en eigenlijk wordt het alleen maar leuker.

Het mooiste van dit instrument vind ik de eenvoud: je neemt een buis, boort er een gat in om in te blazen en tadaaa, daar is de dwarsfluit. Ze zijn er in allerlei soorten en maten: klein (piccolo), groot (altdwarsfluit), fluiten zonder kleppen van honderden jaren oud (traverso) en zelfgemaakte fluiten. Mijn fluiten zijn een familie met allemaal karakters en dat laat ik graag horen op het podium.

Ik heb mijn conservatoriumopleiding in Amsterdam gevolgd, eerst de Bachelor bij Marieke Schneemann en daarna de Master bij Vincent Cortvrint. Juist de verscheidenheid aan werkzaamheden spreekt mij aan, van solospel tot orkestwerk. Naast muziek hou ik erg van verhalen. Ik vind het ontzettend leuk om met Epos nu zelf kinderconcerten met muziek en verhaal te kunnen maken. Wie weet dat er na een concert dan toch weer een klein meisje of jongetje de handen naast het hoofd doet en zegt: ‘ik wil dit doen!’”

www.annemiekehereijgers.nlVolg ons op Facebook : www.facebook.com/eposensemble