Joris heeft van zijn moeder de taak gekregen om op zijn oude, ziekelijke oma te passen en vooral niet te vergeten haar haar drankje te laten slikken om 11 uur. Joris is niet al te dol op zijn oma en besluit zelf een drankje te brouwen om aan haar te geven. En dan ... gebeuren de wonderlijkste dingen!

Dat Roald Dahl een krachtpatser is op het gebied van zéér fantasierijke kinderverhalen, is bekend. Maar hoe dit verhaal van hem, verteld door Iris van der Ende, één grote totaalbelevenis wordt met de muziek van componisten als Bozza, Hindemith, Fredriksson en Ibert... dat moet je gewoon meemaken! Ook theatrale en interactieve elementen ontbreken niet in deze voorstelling. De musici spelen op hobo, fluit, klarinet, fagot en hoorn.

Praktische Informatie:

Leeftijd: 6 t/m 106 jaar
Duur: 40 minuten
Scholen: voor scholen is er een lespakket beschikbaar
Speelperiode: juli 2018 tot en met maart 2020

Let op: deze voorstelling is niet meer te boeken!


Met toestemming van Roald Dahl Charitable Trust (www.roalddahl.com). Namens deze Trust:

Roald Dahl was een spion, een uitmuntende vechtpiloot, een chocoladehistoricus en een medisch uitvinder. Hij was ook de auteur van Sjakie en de chocoladefabriek, Matilda, De GVR en vele andere fantastische verhalen. Hij is tot op heden de beste verhalen­verteller van de wereld.

“Verhalen zijn goed voor je.”

Roald Dahl zei: “Als je goede gedachten hebt dan zullen die van je gezicht afspatten als zonnestralen en zie je er altijd stralend uit.”

We geloven in het verrichten van goede daden, daarom gaat tien procent van alle inkomsten* van Roald Dahl naar onze goede doelen-partners. Onder de goede doelen die wij ondersteunen vallen onder meer de volgende: gespecialiseerde kinder­verpleeg­kundigen, financiële bijdragen voor families in nood en educatieprojecten. Bedankt voor uw hulp aan ons om dit essentiële werk mogelijk te maken. U kunt meer informatie vinden op www.roalddahl.com.

De Roald Dahl Charitable Trust is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling in het Verenigd Koninkrijk (nr. 1119330).

* Alle betaling aan de auteur en de netto royalty inkomsten van derden.


Onze projecten worden ondersteund en mogelijk gemaakt door:

Stichting Muziekspektakel

www.stichtingmuziekspektakel.nl
info@stichtingmuziekspektakel.nl


Volg ons op Facebook : www.facebook.com/eposensemble